Artikelen: België

Geen actie meer nodig voor niet-bezwaarmakers box 3

Het kabinet zegt dat als de Hoge Raad belastingplichtigen in een nieuwe procedure in het gelijk stelt, alle niet-bezwaarmakers aanspraak kunnen maken op een nieuwe uitspraak. U hoeft voor niet-bezwaarmakers met box 3 inkomen over de jaren 2017-2020 daarom geen verzoek meer in te dienen.

Inkomensverklaring Kwalificerende Buitenlandse belastingplichtige

Inmiddels hebben klanten hun belastingaangifte via ons kantoor laten verzorgen en blijken er veel vragen te ontstaan over de genoemde Inkomensverklaring. Tevens zullen nog vele klanten hun aangifte via een afspraak bij ons kantoor komen doen of worden gegevens aangeleverd waarmee wij uw aangifte zonder afspraak kunnen afwerken. Om e.e.a. goed te laten verlopen voor zowel u als klant als voor ons kantoor willen wij u graag informeren.

Meldingsplicht buitenlandse rekeningen voor Belgische rijksinwoners

Meldingsformulier buitenlandse bankrekeningen Belgische rijksinwoners Sinds aanslagjaar 2012 (inkomsten 2011) moet de jaarlijkse aangifte van de personenbelasting de vermeldingen bevatten van het bestaan van buitenlandse rekeningen waarvan de belastingplichtige, zijn echtgenoot, alsmede de kinderen waarvan de inkomsten bij die van de ouders zijn gevoegd, houder zijn geweest tijdens het belastbaar tijdperk en van de landen waar deze rekeningen werden geopend.